06.10.2024-11:19 (Son Güncelleme:06.10.2024-11:19)

İsrail'in Gazze'de Yeni Bombardımanı: 24 Filistinli Hayatını Kaybetti

Deyr el-Belah'taki okul ve camiye düzenlenen saldırıda 24 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.

Yeni Bombardıman, Yeni Kayıplar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okul ve camiyi hedef aldı. Bu saldırı sonucunda, aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Açıklama ve Tepkiler

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Aksa Şehitleri Hastanesi yakınındaki Aksa Şehitleri Camisi ile Ez-Zavayide beldesindeki İbn Rüşd Okulu'na yönelik yaptığı bombardımanı "iki vahşi katliam" olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Bu iki saldırı, son 48 saat içinde Gazze'de 27 ev, okul ve sığınma merkezinin bombalanmasının ardından geldi. Bu korkutucu bombardımanlar, birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu" ifadelerine yer verildi.

İnsani Durum ve Uluslararası Tepkiler

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin, yaralılara yetersiz hizmet sunma durumunun her geçen gün zorlaştığına dikkat çekildi. Açıklamada, "İsrail'in yürüttüğü soykırım savaşı, Gazze'deki insani yardım ve sağlık hizmetleri durumunu korkunç bir hale getirdi" denildi. Uluslararası toplumun ve Arap ülkelerinin sessizliği ise eleştirildi.

Çocukların Kayıpları ve Açıklamalar

Öte yandan, sağlık kaynakları Aksa Şehitleri Camisi'ne düzenlenen saldırıda 21, İbn Rüşd Okulu saldırısında ise 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bazı çocukların naaşlarının başları kesik şekilde hastaneye getirildiği vurgulandı.

Son olarak, açıklamalarında Gazze'deki katliamlardan tamamen İsrail ve ABD'nin sorumlu olduğu ifade edilerek, uluslararası topluma çağrılar yapılarak "soykırımı durdurma" çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nin yakınında bulunan bir camiye düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin naaşları, cenaze namazı kılınıp toprağa verilmek üzere Aksa Şehitleri Hastanesi morgundan alındı. Yakınını kaybeden Filistinliler üzüntü yaşadı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr