09.10.2024-19:57 (Son Güncelleme:09.10.2024-19:57)

İsrail'in Gazze Saldırılarında Gazetecilere Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

Gazze'de İsrail saldırılarında bir gazeteci hayatını kaybetti, ölü sayısı 176'ya ulaştı.

Gazze'de Sadık Bir Kameraman Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırıları esnasında, "El-Aksa" televizyonunun kameramanı Muhammed et-Tanani hayatını kaybetti. Saldırı, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde gerçekleşti ve ayrıca bir muhabir de yaralandı.

Kameramanın Hayatını Kaybetmesi Üzerine Açıklama

İsrail savaş uçakları, Cibaliya'daki Ebu Şerh kavşağında görev başındaki gazetecileri hedef alarak füzelerle saldırıda bulundu. Saldırıda muharip gazeteci Muhammed et-Tanani'nin yanı sıra, muhabir Tamir Lebed de yaralandı. "El-Aksa" televizyonu, Telegram platformu üzerinden durumu duyurdu.

Ambulanslar Engellendi

İsrail askerleri, yaralı gazetecilere yardım ulaştırmak için gelen ambulansların geçişine izin vermedi. Yaralı muhabir Lebed'in sağlık durumu hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Ölü Sayısı 176'ya Ulaştı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında yaşamını yitiren gazetecilerin sayısının 176'ya yükseldiğini açıkladı. Bu nedenle, uluslararası toplumdan ve medya kuruluşlarından, Filistinli gazetecilerin yaşamlarının korunması adına caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve İsrail'in eylemleri için uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçilmesi talep edildi.

İsrail'in Yeni Saldırıları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde yeniden kara saldırılarına başlamış durumda. Özellikle Cibaliya, Beyt Hanun ve Beyt Lahiye bölgeleri yoğun bir şekilde bombardıman altında kalıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda aralarında "El-Aksa" televizyonu kameramanı Muhammed El-Tanani'nin de bulunduğu hayatını kaybedenler olduğu bildirildi. Saldırı sonucu yaşamını yitiren El-Tanani'nin naaşı, El Ehli Baptist Hastanesi'ne getirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr