05.06.2024-11:23 (Son Güncelleme:05.06.2024-11:42)

İsrail'den mülteci kamplarına saldırı: 15 ölü, çok sayıda yaralı!

İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Bureyc ve El-Megazi mülteci kamplarına yönelik yoğun topçu ve hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılar sonucunda 15 Filistinli hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı.

İsrail ordusu, savaş uçakları ve topçu atışları eşliğinde El-Bureyc Mülteci Kampı'na karadan giriş yapmaya çalışıyor. Ordudan yapılan açıklamada, savaş uçaklarının El-Bureyc Mülteci Kampı'na yönelik saldırılar düzenlediği belirtildi. Açıklamada, hava saldırılarının "Hamas'a ait hedeflere yoğunlaştığı" iddia edildi ve aynı anda karadan "hassas operasyon" yapıldığı öne sürüldü.

Görgü tanıkları ve Sağlık Bakanlığı açıklamaları

Bölgedeki AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu Bureyc'e girişle eş zamanlı olarak hava saldırıları ve topçu atışları gerçekleştiriyor. El-Megazi Mülteci Kampı da uzun süre İsrail topçularının yoğun bombardımanına maruz kaldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yapılan yazılı açıklamada, saldırılar sonucunda 15 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Acil Sahra Hastaneleri kurulması çağrısı

Yaralıların Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildiği belirtilen açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki hastanenin yaklaşık 1 milyon insana hizmet vermeye çalıştığı ve daha fazla yaralıyı kaldıracak kapasitesinin kalmadığı ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü'ne yapılan çağrıda, acil olarak sahra hastaneleri kurulması talep edildi.


Filistinli direniş ve yeniden göç

El-Bureyc Mülteci Kampı'na girmeye çalışan İsrail ordusu, bölgedeki Filistinli silahlı direniş güçlerinin mukavemetiyle karşılaştı. İsrail saldırılarının aralıksız devam ettiği El-Bureyc Mülteci Kampı'ndan yoğun duman ve sis yükselirken, yüzlerce Filistinli bölgeden Nusayrat Mülteci Kampı'na ve Deyr el-Belah'a göç etti.

Sosyal medyada yayılan görüntüler

Saldırılara ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülerde, ölen küçük oğlunu kucağına alan bir Filistinli babanın "Hasan Asel, şehit oldu, Hassun Asel şehit oldu.." şeklindeki haykırışları yürekleri parçaladı. İsrail savaş uçaklarının gece boyunca düzenlediği saldırılarda, El-Bureyc Mülteci Kampı'nda sivillerin yaşadığı 5 bina vuruldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar, bölgede büyük bir insanlık dramına neden oldu. Yaralıların tedavi edilmesi ve ölü sayısının artmaması için uluslararası yardım çağrıları yapıldı. Bölgedeki durumun ciddiyeti ve insani kriz, dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdı.

cerenpeksen@haber365.com