20.09.2024-12:44 (Son Güncelleme:20.09.2024-12:44)

İsrail'den Lübnan'a Yoğun Bombardıman: Siber Saldırı Yerini Kanlı Saldırıya Bıraktı!

İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısı sona erdi hava saldırısı başladı. Lübnan'da 7 Ekim'den bu yana en yoğun bombardımanlardan birini gerçekleştiren İsrail'in durmaya niyeti yok.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Lübnan'da çağrı cihazlarının ve telsizlerin patlamasının yankıları devam ederken bir gelişme daha yaşandı.

İsrail'den Lübnan'a Hava Saldırısı

İsrail ordusu, dün gece Lübnan'a bir hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'a ait füze bataryaları ve altyapılarının hedef alındığı saldırılarda İsrail, 50'den fazla roket fırlattı.


En Yoğun Bombardıman

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar arasında dün gerçekleşen saldırının en yoğun bombardımanlardan biri olduğu belirtildi.

50'den fazla hava saldırısı düzenlendiği ve bu saldırılarda 30 füze platformu ile 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu, dün sınırda meydana gelen saldırılarda 2 askerinin öldüğünü ve Golan tepelerine yeni bir topçu mevzisi kurduğunu duyurdu.

Hizbullah İntikam Dedi İsrail Sınıra Asker Yığdı

Ordu, ülkenin kuzeyinde yer alan Yukarı Celile'de sıkı güvenlik önlemleri aldığını açıkladı. İsrail'in Lübnan'da düzenlediği siber saldırıların ardından, Hizbullah'ın intikam yemini ettiği ve bundan dolayı sınırda güvenliğin üst düzeye çıkarıldığı biliniyor.

Gallant'tan Açıklamalar

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in savaşta yeni bir aşamaya geçtiğini ve odağının kuzeye doğru kaydığını duyurmuştu. >Gallant, Hizbullah'ın ''giderek artacak olan bir bedel ödeyeceğini'' belirtti.


Hizbullah Lideri Nasrallah'tan Açıklamalar

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in düzenlediği siber saldırıların ardından ilk açıklamayı yaptı. Nasrallah, bombalı saldırıların ''Ağır darbe'' olduğunu, İsrail'in kırmızı çizgileri aştığını ve cihaz saldırılarının ''savaş'' ilanı olduğunu söyledi. Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail'in Lübnan'a hava saldırısı düzenlemesi dikkat çekti.

Ne Olmuştu?

İsrail tarafından Lübnan'da bulunan Hizbullah güçlerine düzenlenen siber saldırılarda çağrı cihazları ve telsizlerin patlaması sonucu ikisi çocuk 37 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin 700 kişi ise yaralandı.

damlaeroglu@haber365.com.tr