23.09.2024-15:24 (Son Güncelleme:23.09.2024-16:26)

İsrail Lübnan'a Saldırıyor: 182 Kişi Öldü! Başbakandan Dünyaya Çağrı!

Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırıların tam bir soykırım olduğunu söyledi.

Lübnan Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Mikati, başkent Beyrut’ta düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lübnan'ın 2. Gazze'ye Dönüşme Endişesi

Başbakan Mikati, Birleşmiş Milletler genel Sekreteri Antonio Guterres'in Lübnan'ın güneyinin ikinci bir Gazze'ye dönüşmesi yönündeki endişelerini hatırlatarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Gazze'de ateşkes sağlamasını öngören 2735 sayılı kararının uygulanması ve İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözüm çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

''İsrail'in Saldırıları Tam Bir Soykırımdır''

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarına değinen Mikati, "İsrail'in bu saldırıları, Lübnan'a yönelik tam anlamıyla bir soykırım savaşıdır. İsrail, saldırılarla Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi, tüm yeşil alanları ortadan kaldırmayı planlıyor." dedi.


Lübnan Başbakanından Çağrı

Başbakan Mikati, yaptıkları tüm görüşmelerde BM'ye, BMGK'ya ve aktif devletlere, "doğru olanın yanında yer alma ve saldırıları durdurma çağrısı" yaptıklarını belirterek, Lübnan'ın BMGK'nın 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirtti.

182 Kişi Öldü

İsrail'in Lübnan'a yönelik 2 kere düzenlediği siber saldırıların ardından hava saldırısı düzenlemeye başladı. İsrail ordusu, bu sabahta Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırıda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarıldı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'a bu sabah düzenlenen hava saldırılarında 300'ten fazla hedefe saldırdıkları belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu sabah Lübnan'a düzenlediği iki hava saldırısında ilk belirlemelere göre 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 400 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık, ölü ve yaralıların arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının da bulunduğunu belirtti.

damlaeroglu@haber365.com.tr