12.05.2024-09:31 (Son Güncelleme:12.05.2024-09:31)

İsrail hükümetinde iç karışıklık büyüyor: Genelkurmay Başkanı’ndan Netanyahu’ya eleştiri

Gazze’deki saldırılar konusunda ikiye bölünen İsrail hükümetinde, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’den Netanyahu’ya hükümetin stratejisinin bulunmaması konusunda eleştiri geldi.

Hafta sonu gerçekleşen güvenlik toplantısında konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze’deki saldırıların ardından bölgeyi kimin yöneteceğine ilişkin bir strateji kurulmadığını ifade ederek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hedef aldı.

İsrail hükümetinde iç karışıklık büyüyor

AA’da yer alan habere göre; >İsrail Kanal 13 televizyonunun aktardığı habere göre, güvenlik toplantısında Halevi, Gazze'deki saldırılar sonrası bölgenin geleceği konusunda belirsizliğin devam etmesini eleştirdi. Halevi, Cibaliye'de yeniden yaşanan saldırıları değerlendirirken, Hamas dışında bir yönetim oluşturulmaması durumunda saldırıların devam edeceğini belirtti ve Netanyahu'yu eleştirdi.


Kanal 12 televizyonu ise Netanyahu'nun İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ile yaşadığı tartışmayı gündeme getirdi. Başbakanın, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı strateji toplantısının ardından tepki gösterdiği belirtiliyor. İsrail ordusunun, belirlenen "güvenli bölgelere" gitmeleri çağrısına yanıt olarak Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde eşzamanlı kara ve hava saldırılarını genişlettiği aktarıldı.

muratcankilic@haber365.com.tr