12.10.2024-14:43 (Son Güncelleme:12.10.2024-14:43)

İsrail, Gazze'nin Kuzeyinde Yeni Tahliye Talebi

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki D5 bölgesinde yaşayan Filistinlilerin tahliye edilmesini istemektedir.

İsrail, Gazze'deki Filistinlileri Boşaltmaya Zorluyor

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzey bölgesinde yaşayan Filistinli halktan, bulundukları yerleri terk etmelerini istedi.

Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki D5 adlı bölgenin tehlikede olduğunu belirtti. Bu konuda hazırlanan harita ile bölge halkına acil tahliye çağrısında bulundu.

Tahliye Edilenlerin Bir Diğer Bölgeye Geçişi

Adraee, Filistinlilerin güvenli bir bölge olduğu iddia edilen sahaya yönelmelerini talep etti. Ancak, bu bölgenin daha önce yüzlerce hava saldırısının gerçekleştiği Salahaddin Caddesi güzergahına yakın olduğu dikkat çekti.

Gazze'deki Durum

Son bir yıldır Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalar sonucunda 2,3 milyon Filistinli, sürekli bir göç ve yer değiştirme sürecine maruz kalmakta. Bu durum, bölgedeki siviller için büyük bir belirsizlik yaratıyor. Zira İsrail, "güvenli" diye tanımladığı alanlarda bile Filistinli sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde D5 adı verilen bölgede yaşayan Filistinlilerin bulundukları yerleri boşaltmalarını istedi. İsrail ordusunun açıklamasının ardından Filistinliler, yanlarına alabildikleri eşyalar ile birlikte güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmeye başladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr