Parlamentoda düzenlenen oylamada Meclisin feshedilerek erken seçime gidilmesi yönündeki yasa tasarısı, 45 hayır oyuna karşı verilen 74 evet oyuyla geçti.
Sağcı 6 parti ile İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin evet oyu verdiği yasa tasarısıyla 17 Eylül günü erken seçime gidilmesine karar verildi.
İsrail'de 9 Nisan'da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde hiç bir parti 120 sandalyeli mecliste tek başına iktidara gelmek için gereken 61 milletvekili sayısını sağlayamamıştı.
Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, seçimden az farkla birinci çıkan Başbakan Netanyahu'ya geçtiğimiz ay koalisyonu kurma görevi vermişti.
ZORUNLU ASKERLİK YASASI HÜKÜMETİN KURULMASINI ENGELEDİ
Revlin'in görevi vermesinden sonra Netanyahu, meclise girmeyi başaran 5 sağ parti ile koalisyon hükümeti kurmak üzere görüşmeler gerçekleştirdi.
Fakat, mecliste 5 milletvekiline sahip olan Liberman önderliğindeki İsrail Evimiz Partisi, Netanyahu liderliğindeki sağcı hükümete katılmak için Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerin de askerlik görevini yapmasını zorunlu hale getiren yasa tasarısının meclisten geçmesini koşul koşmuştu.
Yasa tasarısına koalisyonda yer almayı onaylayan Ultra-Ortodoks Yahudileri temsil eden 8'er milletvekiline sahip "Şas" ile "Yahudi Birleşik Tevrat" Partisi'nin karşı çıkmasından dolayı Liberman koalisyon hükümetine katılmayı reddetmişti.
Bu sebeple Netanyahu'nun partisinin öncülük ettiği 5 sağ partinin sandalye sayısı 60'ta kalarak güvenoyu için gereken 61 milletvekiline ulaşamadığından dolayı hükümet kurulamadı.
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.