07.07.2024-10:39 (Son Güncelleme:07.07.2024-16:34)

İsrail bölgeyi füzelerle hedef aldı: Gerilim yükseldikçe yükseliyor

İsrail ile Lübnan arasındaki ‘’Mavi Hat’’ adlı sınır hattında çatışmalar şiddetleniyor. İsrail ordusu, bölgeye füzelerle saldırı düzenledi.

Gazze’yi yerle bir eden ve katliamlarını durdurmayan İsrail bu kez gözünü Lübnan’a çevirdi. Lübnan'daki Hizbullah hareketi, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini füzelerle hedef alarak vurduğunu duyurdu. Hizbullah'ın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre saldırının amacı, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının direnişine destek vermekti. Bu gelişme, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde gerçekleşti. İsrail, Kuzey sınırında Lübnan Hizbullahı ile yaşanan gerilimlerde de önemli bir dönemden geçiyor.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın önemli ismini öldürdü

AA’da yer alan habere göre; İsrail ordusu, Hizbullah'ın hava savunma gücünde önemli bir isim olarak kabul edilen Meysem Mustafa el-Attar'ı öldürdüğünü açıkladı. Attar'ın, Hizbullah'ın hava savunma güçlerinin deneyimli bir üyesi olduğu ve İsrail'e karşı çeşitli saldırıların planlanması ve icrasında rol aldığı belirtildi.


Hizbullah tarafından yapılan açıklamada da, 1991 doğumlu Attar'ın öldürüldüğü doğrulandı. Lübnan resmi haber ajansı NNA ise İsrail'in Bekaa bölgesindeki Şaat beldesinde düzenlediği hava saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu çatışmaların başladığı Ekim 2023'ten bu yana, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 361'e yükseldi.

muratcankilic@haber365.com.tr