29.01.2019-16:18 (Son Güncelleme:29.01.2019-16:15)

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanakla yumurtayı birlikte tüketmek sağlık açısından faydalıdır. Kahvaltıya ya da akşam yemeğine tercih edeceğiniz ıspanaklı yumurtaya ne dersiniz?

Ispanakla yumurtayı birlikte tüketmek sağlık açısından faydalıdır. Kahvaltıya ya da akşam yemeğine tercih edeceğiniz ıspanaklı yumurtaya ne dersiniz? İşte tarifi...

Çocuklarında severek yiyeceği ıspanaklı yumurta için gerekli malzemeler:

- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 4 adet yumurta

- 1/2 çay bardağı su

- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yapılışı:

- Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.

- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.

- Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.

- Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.

- Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.

- Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.

- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.

- Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr