08.04.2020-14:20 (Son Güncelleme:08.04.2020-14:04)

Ispanaklı Makarna Dolması Tarifi

Ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen ıspanağın ana yurdu Batı Asya topraklarıdır. İçeriğinde bulunan bol miktardaki vitamin ve mineraller açısından zengin olan ıspanağı hiç böyle yemedeniz! Sizin için parmaklarınızı yiyeceğiniz ıspanaklı makarna dolması tarifini derledik. İşte detaylar...

Ispanak, özellikle kış aylarından güneşten alınamayan D vitamini yönünden zengin bir besindir ve bu nedenle bol bol tüketilmesi gerekir. Son derece sağlıklı ve lezzetli olan ıspanak dolması tarifi ile sevdiklerinizin hem sağlıklı olmasını sağlayın hem de lezzetli bir yemekle kalplerini ısıtın...

MALZEMELER

  • 1 paket doldurmak için boru makarna
  • 250 gr ıspanak
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 200 gr lor peyniri
  • 3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz ekmek içi
  • 5 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz, karabiber

NASIL YAPILIR?

Makarnayı az yağlı ve tuzlu suda fazla yumuşamadan hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Bu esnada ıspanağı temizleyip güzelce kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve lor peynirini bir kase içerisinde iyice karıştırın. Ufalanmış ekmek içi, süt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, ıspanak ve yoğurtlu karışımı mutfak robotundan geçirin. Tuz, karabiber ve muskatı da ekleyerek karışımı tatlandırın. Ispanaklı harcı krema torbasına aktarıp makarnaların içerisine doldurun. Ayrı bir kabın içerisinde domates püresi, sarımsak, zeytin ezmesi ve kalan zeytinyağını da karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın ve üzerine makarna dolmalarını dizin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve rendelenmiş parmesan peynirini de üzerine serpiştirip fırının verin. Peynirlerin üzeri kızarıncaya dek pişirin. İşte bu kadar! Sıcakken servis edin, şimdiden afiyet olsun…

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr