16.10.2023-12:38 (Son Güncelleme:16.10.2023-17:38)

İslamofobik manipülasyon can aldı: Filistinli küçük çocuğun korkunç ölümü…

ABD’nin Chicago eyaletinde bir cani, Filistinli masum aileye saldırdı. Saldırıda 6 yaşındaki küçük çocuk yaşamını yitirirken annesi yaralandı. Ailenin müslüman kimliğinin ve son günlerde yaşanan Filistin-İsrail gerginliğinin saldırıya sebep olduğu açıklandı.

71 yaşındaki Joseph M. Czuba’nın saldırı motivasyonunun ‘’çocuğun ve annesinin Müslüman kimliği ve İsrail-Filistin çatışması’’ olduğunu açıklayan Will County Şerif ofisi, polisin, kendilerini panikle arayan kadının ev sahiplerinin kendisine bıçakla saldırdığını ihbar etmesiyle harekete geçtiğini ve Czuba’yı olay yerinde evin önünde otururken bulduklarını belirtti.

AA’da yer alan habere göre, olay yerine giden polis memurlarının 32 yaşındaki kadını ve 6 yaşındaki küçük çocuğunu defalarca bıçaklanmış halde evlerinde buldukları açıklandı.

Küçük çocuğun 26 defa vahşice bıçaklandığı ve hastaneye nakledildikten sonra yaşamını yitirdiği bildirilirken; annesinin durumunun ise ağır olduğu açıklandı.

ABD’li yetkililer tarafından "saldırıyla ilgili beyanda bulunmayan Czuba'nın İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle çocuğu Müslüman olması nedeniyle öldürdüğünün tespit edildiğini" bildirdi.

Saldırgan Czuba, birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darp suçlarıyla suçlanıyor.

ABD başkanı Biden’dan, Filistinli çocuğun öldürülmesine tepki


ABD Başkanı Joe Biden, 6 yaşındaki Filistinli çocuğun Müslüman kimliği yüzünden vahşice katledilmesine dair tepki gösterdiği yazılı bir açıklama yaptı.

Biden, Filistinli ailenin Amerika’ya barış içinde ibadet etmek, öğrenmek ve herkesin aradığı yaşam alanını bulmak için geldiğini, ‘’Bu tür korkunç nefretin Amerika’da yeri yok. Temel değerlerimize karşı çıkıyor’’ diyerek altını çizerken, Amerikalıların bir araya gelerek İslamofobiye karşı çıkmasının gerekliliğinin önemini vurguladı.

Filistinli küçük çocuğun katledilmesi haberi karşısında kendisinin ve eşinin büyük bir şok yaşadığını belirten ABD’li başkan, ‘’Nefret karşısında sessiz kalmayacağım’’ diye ekledi.

Beyaz Saray'ın vahşice öldürülen küçük çocuğun ailesine taziyelerini aktardığı ve ağır yaralanan anneye acil şifalar dilediği bildirilirken, başkan Biden, tüm Filistin, Arap ve Müslüman Amerikan toplumuna taziyelerini iletti.

yareneryilmaz@haber365.com.tr