28.07.2024-15:41 (Son Güncelleme:28.07.2024-15:41)

İslam Memiş altın için tarih verdi: 'Nakitiniz varsa üstüne ekleyin’

Dalgalı bir süreç yaşayan altın fiyatları hakkında en dikkat çekici açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Memiş, altın fiyatları için 1 Ağustos ve sonrasını işaret etti.

Altın fiyatlarında dalgalamalar sürüyor. Geçtiğimiz yıl yatırımcısına en çok kazandıran ve güvenli liman olarak görülen altın, iç piyasada dalgalanmalar yaşamaya devam ediyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki bu dalgalanmaları yakından takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları panik yapmamaları konusunda uyararak, düşüşlerin kalıcı olmadığını belirtti.

TGRT Haber'de yer alan açıklamasında Memiş, "Amerika'daki seçimlerin belirsizliği gibi etkenler, altın fiyatlarını pozitif yönde desteklemeye devam ediyor. Haziran ayında 2420 seviyesinde olan gram altın, Temmuz ayında 2682 seviyesine kadar yükseldi.


Nakitiniz varsa ilave edin

Altın ve gümüş tarafında panik yapmayın. Hatta varsa nakitiniz ilave edin. Bu fiyatlar kalıcı değil, kar satışları değil. Ons tarafında 2 bin 380 dolar seviyelerinin altındaki rakamlar alım için uygun. Ons gerileyince gram geriliyor, ons çıkınca gram altın da çıkıyor. Sene sonunda 3 bin-3 bin 500 aralığındaki beklentimiz sürüyor. Ağustos ayının ilk gününden sonra 2700-2730 TL aralığını takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

muratcankilic@haber365.com.tr