21.10.2024-21:01 (Son Güncelleme:21.10.2024-21:01)

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor. Kurs 15 Kasım'a kadar sürecek.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Düzenliyor

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor. Tiran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Oğuzhan Sakoğlu, basında yaptığı açıklamada, Okçular Vakfı ile yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde okçuluk kursları organize ettiklerini belirtti.

Başkent Tiran'da da Kurslar Başlayacak

Kursun 1 Kasım'dan itibaren Tiran'da da başlayacağını kaydeden Sakoğlu, "Uzun bir zamandır okçuluk eğitimleri verilmektedir. Bu yıl içinde iki kez okçuluk kursları düzenlendi. Şu anda da İşkodra'da devam eden bir okçuluk kursumuz mevcut." dedi.

Kültürel Faaliyetler ve Türkçe Eğitimi

Sakoğlu, Türkçe öğretiminin dışında kültürel etkinliklere de yer verdiklerini ifade ederek, konserler, sergiler, bilimsel konferanslar ve sanat kursları düzenlediklerini vurguladı. Ayrıca, Tiran ve İşkodra'da bugüne kadar 10 bini aşkın kişiye Türkçe öğrettiklerini de sözlerine ekledi.

Kursun Detayları

İşkodra'da 1 Ekim'de başlayan geleneksel Türk okçuluğu kursu, 15 Kasım'a kadar devam edecek. Kurs, 9-15 yaş ve 16-60 yaş arasındaki 30 katılımcı ile gerçekleştiriliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr