07.05.2018-16:00
(Son Güncelleme:07.05.2018-15:53)
Kolay irmikli şekerpare tarifi, şekerpare tarifi irmikli, irmikli şekerpare tarifi konuları ile ilgili detaylar haberimizde...
Herkesin sevdiği ortak tatlardan olan şekerpare tatlısının irmik ile yapılan tarifini sizinle paylaşacağız.
İRMİKLİ ŞEKERPARE TARİFİ
MALZEMELERHAMURU İÇİN
- 1 paket oda ısısında margarin (250 gram),
- 3/4 su bardağı irmik (1 su bardağından iki parmak eksik),
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 adet yumurta (yumurta akının biri üzeri için ayrılacak),
- 1 paket kabartma tozu (10 gram),
- 1 paket vanilya (5 gram),
- Aldığı kadar un.
- 3 su bardağı toz şeker,
- 4 su bardağı su,
- Yarım limon suyu.
- Fındık içi.
- Toz şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limonu ekleyin ve soğuması için bekletin.
- Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta eliniz ile karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlayın.
- Hamuru yirmi eşit parçaya bölün.
- Şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ