24.10.2024-19:05 (Son Güncelleme:24.10.2024-19:05)

İrlanda'da İsrail Ürünlerine Yönelik Protesto

İrlanda'da, İsrail yerleşimlerinden gelen ürünlerin yasaklanması için büyük bir gösteri düzenlendi.

İrlanda'da Protestolar Yükseliyor

İrlanda, İsrail'in yasa dışı yerleşim yerleriyle ticaretin yasaklanmasını hedefleyen "İşgal Altındaki Topraklar Yasası"nın yürürlüğe girmesi için bu hafta boyunca Parlamento binası önünde büyük bir gösteri gerçekleştirdi.

Protesto Talepleri

Üç gün süren eylemlerde, katılımcılar yasanın kabul edilmesini, Shannon Havaalanı'nın İsrail lehine askeri amaçlar için kullanılmasının sona ermesini ve hükümetin Gazze'deki sağlık sistemine destek vermesini talep etti. Göstericiler "Sağlık hizmeti hedef değil", "Gazze'ye yardım şimdi", "Ateşkes şimdi" gibi dövizler açarak, Filistin'e adanmış şarkılar da söyledi.

Sağlık Çalışanlarının Çağrısı

Gösteriye katılan İrlandalı Sağlık Çalışanları Derneği temsilcisi Dr. Katrina Barrett, AA muhabirine verdiği demeçte, son üç gündür Parlamento önünde bulunduklarını ve Gazze'deki sağlık altyapısının tamamen yok olduğunu vurguladı. Barrett, yaklaşık 1.000 sağlık çalışanının İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, İrlanda hükümetinden Gazze’deki altyapıyı ve sağlık çalışanlarını koruması için acilen harekete geçmesini istedi.

İşgal Altındaki Topraklar Yasası Hakkında

Kabul edilmesi halinde İrlanda, işgal altında olan topraklardan gelen ürünlerin ithalatını yasaklayan ilk Avrupa ülkesi olacak. 2018'de Bağımsız Senatör Frances Black tarafından ortaya atılan bu tasarı, özellikle İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimlerinden gelen ürünlere odaklanıyor.

Ankete katılanların %82'si, 7.357 toplam oy ile bu yasayı desteklediğini belirtti.

İrlanda'da, İsrailli yasa dışı yerleşim yerleriyle ticaretin yasaklanmasını amaçlayan "İşgal Altındaki Topraklar Yasası"nın yürürlüğe girmesi talebiyle Parlamento binası önünde gösteri yapıldı. Üç gündür süren protestolarda, göstericiler "İşgal Altındaki Topraklar Yasası" adlı tasarının kabul edilerek yürürlüğe girmesi, Shannon Havaalanı'nın İsrail lehine askeri amaçlarla kullanılmasının durdurulması ve hükümetin Gazze'deki sağlık çalışanları ile sağlık sistemine destek sağlaması çağrısında bulundu. Gösteride, "Sağlık hizmeti hedef değil", "Gazze'ye yardım şimdi", "Ateşkes şimdi" yazılı dövizler açıldı ve Filistin'e özel olarak yazılmış şarkılar söylendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr