21.10.2024-14:24 (Son Güncelleme:21.10.2024-14:24)

İran ve Türkiye İlişkileri: Gazze ve Lübnan'daki Saldırılara Karşı Ortak Mücadele

İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin özel öneme sahip olduğunu ve İsrail'in saldırılarını durdurmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

İran ve Türkiye'nin Ayrıcalıklı İlişkileri

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Türkiye ile olan ilişkilerin son derece ayrıcalıklı olduğunu belirterek, iki ülkenin İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurmaya yönelik çaba içerisinde olduğunu vurguladı.

Bölgesel Gelişmeler ve Dış Politika

Bekayi, Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, İran'ın dış politika gündemini ve bölgedeki gelişmeleri ele aldı. İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırı tehditleri hakkında ise Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile bu konuda resmi bir protesto notası gönderildiğini bildirdi.

Tüm Bölge Ülkeleriyle İşbirliği

İsrail'in saldırılarının durdurulmasına yönelik olarak tüm bölge ülkeleriyle istişarelerde bulunduklarını dile getiren Bekayi, "Siyonist rejimin herhangi bir saldırısına İran tarafından kesinlikle karşılık verileceğini belirttik. Komşu ülkelerin topraklarını İran'a karşı bir saldırıda kullandırmayacağımıza güveniyoruz" dedi.

Türkiye ile İşbirliği ve Terörle Mücadele

Türkiye ile olan bölgesel işbirliği ve terörle mücadelenin önemi hakkında konuşan Bekayi, hem Suriye konusunda Türk yetkilileriyle diyalog içinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, ABD'nin Suriye'yi işgali sonucu istikrarın bozulmasının terör örgütlerine güç verdiğini de ekledi.

İki Ülke Arasındaki İşbirliği

Bekayi, Türkiye ve İran’ın birlikte hareket ettiğini belirterek, "İslam dünyasının iki büyük gücü olan İran ve Türkiye, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları durdurmaya kararlıdır. Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin Türkiye ziyareti bu işbirliği için önemli bir fırsat sundu.", dedi. Ayrıca, ABD ile İsviçre aracılığıyla da mesaj alışverişinin devam ettiğini aktardı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, başkent Tahran'daki Dışişleri Bakanlığında düzenlenen haftalık basın toplantısında, ülkesinin dış politika gündemini ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr