07.10.2024-12:16 (Son Güncelleme:07.10.2024-12:17)

Iraklılar, İsrail'in Saldırılarından Endişeli

Irak'ta yaşayanlar, İsrail'in bölgedeki saldırılarının genişlemesinden ve Irak'ı da hedef alabileceğinden kaygılı.

Iraklıların Endişesi: İsrail'in Saldırıları

Irak halkı, İsrail'in özellikle Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırıların ardından, bu saldırıların Irak'a da sıçramasından korkuyor. Kays el-Zubeydi, "Saldırıların başladığı ülkeler, Irak'a komşu. Bu sebeple Lübnan'dan ciddi göç dalgalarının yaşanması kaçınılmaz. Bu durum, Irak ekonomisini olumsuz etkileyecektir," dedi.

Irak Hükümetinin Adımları

İsrail'in artan saldırıları sonrası Irak yönetimi, Lübnan'a destek vermeye yönelik bir dizi önlem aldı. Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Lübnan'dan gelecek kişilerin vizesiz ülkeye giriş yapmalarını sağlamak için talimat verdi. Böylece Lübnanlıların 30 gün boyunca vize uzatma işlemi yapmaları mümkün olacak.

Ekonomik Etkiler ve Güvenlik Kaygıları

Kerkük'ten Ali Süheyil, "Orta Doğu karışmaya başladı. Irak'ın da hedef olmasından endişe duyuyoruz," ifadelerini kullandı. Ekonomi kanadında, Kays el-Zubeydi, "Irak dinarı değer kaybetmeye başladı. Bu durum mevcut yorgun ekonomiyi daha da zorlayacak," açıklamasında bulundu.

Uluslararası Müdahale Çağrısı

Iraklı Abdullah Firas, "İsrail'in bu saldırganlığına mutlaka uluslararası müdahale şart," diyerek, bölgedeki barışın sağlanması için çağrıda bulundu. "Gazze'de bir yıldır yaşanan insanlık dışı olaylar, savaşın Orta Doğu'yu yakıp kavurmasına sebep olabilir!" dedi.

Irak'ın Tehlikeli Konumu

İran ile İsrail arasında tehlikelerle dolu bir konumda bulunan Irak, son bir ayda hava sahasının kapatılması gibi olumsuzluklar yaşadı. Kays Birvari, bu durumun hem güvenliği hem de ticari faaliyetleri etkilediğini vurguladı. Son yıllarda istikrara doğru kateden Irak, yeni gelişmelerle ciddi kaygılar yaşıyor.

Iraklılar, İsrail'in Gazze' Şeridi'nin ardından Lübnan'a başlattığı saldırıların bölgeyi olumsuz etkilediğini ve bu saldırıların yayılarak Irak'a da sıçramasından endişe ettiklerini belirtiyor. İsrail'in başlattığı yoğun saldırıların ardından Irak yönetimi, Lübnan'a destek için bir dizi adım attı. Iraklı Kays el- Zubeydi, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr