10.10.2024-10:14 (Son Güncelleme:10.10.2024-10:15)

Iraklı Doktorlar Kütahya'da Mikrodalga Ablasyon Eğitim Aldı

Kütahya'da Iraklı doktorlara mikrodalga ablasyon tekniği uygulamalı eğitim verildi.

Kütahya'da Mikrodalga Ablasyon Eğitimi

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Girişimsel Radyoloji birimi, Irak’tan gelen doktorlar için önemli bir eğitim programı düzenledi.

Uygulamalı Eğitim İmkanı

Bölümde görevli doktorlar, mikrodalga ablasyon adı verilen yakma tedavisi üzerine Iraklı meslektaşlarına bilgi ve becerilerini aktardı. Eğitim, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökhan Yavaş tarafından verildi.

Mikrodalga Ablasyon Yöntemi

Eğitmenler, meme fibroadenomu ve paratiroid adenomu tedavisinde kullanılan bu yöntemi, pratik uygulamalarla Iraklı doktorlara tanıttı. Uygulamalar sırasında Türk hekimler, lokal anestezi altında iki paratiroid hastası ve göğüslerinde iyi huylu kitle bulunan iki hastaya işlem gerçekleştirdi.

Deneyim Paylaşımı

Prof. Dr. Korkmaz, Kütahya'nın yanı sıra uluslararası alanda önemli deneyimlere sahip olduklarını belirterek, "Bu alanda on yılı aşkın süredir çalışıyoruz. Yurt dışından gelen doktor arkadaşlarımızla deneyimlerimizi paylaşıyoruz" dedi.

Iraklı Doktorların Memnuniyeti

Iraklı genel cerrah Dr. Zana Husein, alınan eğitimden memnun kaldıklarını ifade ederek, "Türkiye'de olmaktan ve meslektaşlarımızla bir araya gelmekten mutluyuz. Eğitimin kalitesi çok iyiydi" şeklinde konuştu.

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Biriminde görevli doktorlar, "mikrodalga ablasyon" olarak adlandırılan yakma tedavisi konusunda Iraklı meslektaşlarına uygulamalı eğitim verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr