16.04.2022-17:40 (Son Güncelleme:16.04.2022-17:40)

Instagram'da add your birthday uyarısı ne anlama geliyor, neden çıkıyor? Instagram neden doğum gününü soruyor? Doğum günü ekleyin uyarısı çözümleri

Akşam saatlerinden sonra Instagram'a giren kullanıcılar add your birthday yazısıyla karşılaştı. Bu uyarıyı gören kullanıcılar konu hakkında bilgi almak için araştırmaya başladı. Instagramın neden doğum günü istediği ile ilgili detaylara haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'da geç saatlerde yaşanan gelişme kullanıcıları şaşırttı. Profiline giriş yapmak isteyen Instagram kullanıcıları doğum günü ekleme uyarısı aldı.

Instagram add your birthday ne demek?

Bu uyarı, kullanıcıların hesaplarına doğum gününü eklemesi için gelen bir uyarıdır. Profillerinde bu uyarıyı gören kullanıcıların doğum gününü eklemesi ve onaylaması gerekir.

Instagram neden doğum günü istiyor?

Instagram'da add your birthday uyarısı üzerine Instagram'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Bir hesap kullanabilmek için birçok ülkede en az 13 yaşında olmak gerekir. Doğum bilgisi paylaşımı yaşı tutmayan kişilerin Instagram'ı kullanmadığından emin olmak için isteniyor. Doğum günü bilgisi, kişiyi temsil eden Instagram hesapları veya başka bir şey için oluşturulmuş tüm hesapları kapsamaktadır.

Instagram profiliniz herkese açık olsa bile doğum günü bilgilerinizi diğer kullanıcılar göremez.

Ayrıca genç üyeler için yaşlarına uygun ve güvenilir deneyim sunulmasını da sağlar. Örneğin 18 yaşından küçük kullanıcıların hesapları gizli olarak belirlenir.

13 yaşından küçük olduğunuz gerekçesiyle hesabınız değerlendirmeye alınırsa ya da doğum gününüzü eklemediyseniz hesabınız kaldırılır. Instagram hesabınızı kaldırma kararına itiraz etmek istiyorsanız: İtiraz Et seçeneğine dokunun ve ekrana gelen talimatları izleyerek geçerli bir kimlik gönderin. İkinci bir değerlendirme yapılmasını talep ettiğinizde Instagram tarafından değerlendirilir. Bu süreç 30 gün kadar devam edebilir ve bir hata yapıldığı fark edilirse bilgilendirilme yapılır, hesabınız geri yüklenir.

Instagram doğum günü ekleme

Instagram'ın hizmeti kullanımınızı nasıl yönettiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için Kullanım Koşullarına bakın.

Facebook hesabınızı bağladıysanız ve doğum gününüzü güncellemek istiyorsanız değiştirebilirsiniz ancak Facebook hesabınızı bağlamadıysanız doğum gününüzü Instagram hesabınızdan düzenleyebilirsiniz. 

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr