İnsanlara En Çok Zarar Veren Yiyecekler
İnsan, yiyecek, amerika, araştırma, çocuk, bitki adlı fotoğraflar galerimizde
İnsanlara en çok zarar veren yiyecekler
Amerika'da yapılan bir araştırmada tehlikeli olan özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek gıdalar açıklandı...
Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.
İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.
İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.
Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor.
En zararlı yağ türü olan trans yağların kullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana geliyor.
Şeker oranı yüksek olan bir meyve olan üzüm, diyabetli kişiler için zararlıdır.
Patates kızartmsının içinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.
Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.
Bu asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor.
Batı afrika ve jamaika'da yetişen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.
Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.
Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor.
Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.
10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiği belirtildi.