03.10.2024-13:01 (Son Güncelleme:03.10.2024-13:01)

İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotası Projesi Başladı

Eskişehir'de Milli Mücadele rotasını oluşturmak için strateji belgesi hazırlanmaya başlandı.

İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotası Projesi Başladı

Eskişehir'de, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Araştırma Problemleri Destekleme Programı kapsamında "İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi Projesi"nin strateji belirleme çalıştayı başladı.

Vali Aksoy'dan Önemli Mesajlar

Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi'nde yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy, Kurtuluş Savaşı sırasında Eskişehir'de gerçekleşen 5 meydan muharebesinden 3'ünün burada olduğunu vurgulayarak, "Eskişehirliler olarak bundan gurur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Projenin Anlamı ve Önemi

Aksoy, projenin önemine değinerek, "Bu proje, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azim ve kararlılığını gözler önüne serecektir. Atatürk'ün, Eskişehir ile ilgili olarak söyledikleri de bu bağlamda çok değerlidir," dedi.

Gençler ve Bölgesel Kalkınma

Proje ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden gençlerin Eskişehir'e çekileceği belirtilerek, "Bu proje yalnızca tarihimizi anlamamıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda Bilecik, Kütahya ve Ankara gibi komşu illerde de turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır," diye ekledi.

Akademik Destek

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe, proje kapsamında İnönü’den Sakarya’ya yeni bir rota oluşturulacağını belirtti. Ayrıca, projenin bağımsızlık mücadelesinin önemli unsurlarını gelecek nesillere aktarmakta kilit bir rol oynayacağına inandığını aktardı.

Etkinlikte, Semra Günay ve Prof. Dr. Hakan Yılmaz gibi akademik isimler de söz alarak projeye olan katkılarını açıkladı. Program sonunda proje ekibine teşekkür belgeleri verildi. Açılışın ardından çalıştayın oturumlarına geçildi.

Eskişehir'de, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Araştırma Problemleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi Projesi"nin strateji belirleme çalıştayı başladı. Vali Hüseyin Aksoy, törende konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr