18.10.2024-13:14 (Son Güncelleme:18.10.2024-13:14)

İngiltere'de Artan İslamofobi ve TBMM Heyetinin Temasları

Derya Yanık liderliğindeki TBMM heyeti, Londra'da İslamofobi ve diğer endişeleri gündeme getirdi.

TBMM Komisyonu Başkanından Londra'daki Temasların Değerlendirmesi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, İngiltere'de gerçekleştirdiği çalışma ziyareti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Londra'daki temaslarının ana konusunun İslam karşıtlığı ve ırkçılık olduğunu belirten Yanık, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşadığı endişeleri İngiliz yetkililere aktardıklarını ifade etti.

İslamofobi ve Şiddet Eylemleri Gündemde

Yanık, İngiltere'de son zamanlarda artan aşırı sağcı sokak olaylarının Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ile birleştirildiğini söyledi. İngiltere Parlamentosu üyeleri ile yapılan görüşmelerde, Gazze'deki insan hakları ihlalleri konusunu da gündeme getirdiklerini belirtti.

Sivil Toplum ile İş Birliği

Yanık, Londra ziyareti sırasında Müslüman toplumların sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek önemli görüşmeler yaptıklarını da vurguladı. Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki temasları kapsamında Türk vatandaşlarının temsilcileri ile birlikte, Müslümanların yaşadığı endişeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Masada Olan Sorunlar ve Gelecek Adımlar

Derya Yanık, İslamofobi ve ırkçılık karşısında gösterilecek kararlılığın önemine dikkat çekerek, görüşmeler sonucunda bu konuda Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, sistematik bir mücadele yürütmek amacıyla ilgili devlet bakanlarıyla sürdürülebilir bir iş birliği yapmak için planlama yapıldığını bildirdi.

“Artan İslamofobi hareketleri, Müslümanları son derece tedirgin ediyor. Biz, onlara destek olmaya devam edeceğiz ve haklarının savunulması konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ettik” dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr