23.10.2024-15:27 (Son Güncelleme:23.10.2024-15:27)

İngiltere Başbakanı Starmer, Gazze'deki Filistinli Ailelerle Bir Araya Geldi

Gazze'deki sevdiklerini kaybeden İngiltere vatandaşları, Başbakan Starmer ile endişelerini paylaştı.

Başbakan Starmer ile Filistinli Aileler Arasında Önemli Görüşme

Başbakan Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, yakınları Gazze'de bulunan Filistinli İngiltere vatandaşı ailelerle Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.

Ailelerin Dilekleri ve Kaygıları

Toplantıya katılan aile üyeleri, Gazze'de kaybettikleri sevdiklerinin acı hikayelerini paylaştı. Aileler, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'deki sağlık krizine dikkat çekerek, İngiliz hükümetinden bu konudaki endişelerini dikkate almasını istediler.

Aileler, Starmer'a yazılı olarak ilettikleri 10 temel talep arasından en acil olanlarını belirtti. Bu taleplerden biri, Gazze'deki sağlık sisteminin zarar görmesi nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyan 15 ağır yaralı çocuğun İngiltere'ye getirilmesi oldu. Ayrıca, 'Çocuk Tahliye Planı'nın uygulanması gerektiğinin altını çizdiler.

Sınır Kapılarında İngiliz Personel Talebi

Aileler, Gazze'ye insani yardım ulaştırılabilmesi için sınır kapılarında İngiliz personelin bulundurulmasını talep etti. Ayrıca, geçmişte Ukrayna'ya sunulan aile birleşim programının benzerinin, Filistinli mültecilere de uygulanmasını önerdiler.

Dinleme ve Anlama Umudu

Görüşmeye katılan ve ismi belirtilmeyen bir aile üyesi, "Tek umudumuz, söylediklerimizi duymakla kalmayıp dinlemiş olmaları. Bunu zaman gösterecek" ifadelerini kullandı. Aile üyesi, yaşanan kolektif travmanın siyasi liderler tarafından doğrudan duyulması gerektiğine inandıklarını belirtti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr