İngiliz Mutfağından Fish and Chips Tarifi
MasterChef Türkiye'de hazırlanan Fish and Chips yemeği tarifini birçok kişi merak edip araştırmaya başladı. İngiliz mutfağına özgü bir yemek olan Fish and Chips tarifini sizin için bir araya getirdik. Peki, Fish and Chips nasıl yapılır? Fish and Chips için gerekli malzemeler nelerdir?
İngiliz mutfağı denildiğinde ilk olarak akla Fish and Chips yani balık ve patates kızartması gelir. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde gündeme gelen Fish and Chips yemeği, birçok kişinin iştahının kabarmasına neden oldu. Bunun üzerine hemen Fish and Chips tarifi aratılmaya başlandı. Bizde sizin için Fish and Chips tarifii derledik. Peki, Fish and Chips nasıl yapılır? Fish and Chips için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
MALZEMELER
- 400 gram fileto mezgit
- 2 adet orta boy patates
Kaplama harcı için:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Tartar sos için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 4 adet salatalık turşusu
- 1 yemek kaşığı kapari çiçeği
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle kaplama harcını hazırlayın. Bunun için buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kabın içerisine alarak pürüzsüz bir kıvam elde edene dek güzelce karıştırın. Daha sonra kaplama harcını bir kenara alarak fileto mezgitleri hazırlamaya geçin.
Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde uzun ince olarak kesin. Arzunuza göre dilim olarak da bırakabilirsiniz. Ardından kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde doğrayın. Bol su ile duruladıktan sonra üzerlerini kağıt bir havluyla kurulayın.
İki ayrı tavaya ayçiçek yağını ilave edip kızdırın. Fileto mezgit balıkları hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağın içerisinde önlü arkalı çevirerek kızartın. Diğer yağın içerisine de doğradığınız patatesleri altın sarısı rengini alarak kızartın.
Tartar sos için kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın. Ardından üzerine dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyıp ekleyin. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğradığınız malzemeleri küçük bir kasenin içerisine alarak güzelce karıştırın. Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…