10.08.2019-11:47 (Son Güncelleme:10.08.2019-11:44)

İmplantasyon Kanaması(Yerleşme Kanaması) Ne Zaman ve Nasıl Olur?

Adet kanaması ile karıştırılan ilişki sonrası bebeğin rahme yerleştiği bu kanamanı bir süresi ve şekli olsa da kesin bir bulgu yoktur. Peki ne zamanlar olur?

Hamilelik müjdeleyici olarak da adlandırılan yerleşme kanaması regle benzer de olabilir olmayabilir de. Peki, tam olarak yerleşme kanaması nasıl olur?

İMPLANTASYON KANAMASI NEDİR?

Yerleşme kanaması, bebek sahibi olmayı dileyen çiftlerin fiziksel birlikteliği neticesinde embriyonun rahme varması ve oraya yerleşip kanama görülmesi ile meydana gelir. Parça parça olmak üzere lekelenmelerin olabileceği gibi regl dönemindekine benzer yoğun bir kanamada olabilir. Her kadında olmayan kısa ve ağrısız olan bu kanamalar, uzun vakittir istenen bebek haberinin ilk habercisi olabilir. Fakat yinede birkaç saatlikten birkaç güne dek olabilen bu yolculuk, hamileliğin mutlak göstergesi değildir. Gebe kalmasına karşın yerleşme kanaması olmayan oldukça sayıda anne adayının olduğu bilinmelidir.

YERLEŞME KANAMASI NE ZAMAN OLUR?

Genellikle regl dönemindeki kanama ile de karıştırılan yerleşme kanaması, çamaşır üstündeki şekli ve rengi haliyle ayrışabilir. İmplantasyon kanaması hafif pembemsi ve az miktarlıdır. Regl dönemindeki kanamadan farkı ilişkinin ardından 10 ve 14. günler arasında meydana gelmesidir.

İMPLANTASYON KANAMASI NASIL OLUR?

İlk üç ay içerisinde oluşan yerleşme kanamalarını bazı anne adayları, düşük kanaması ile karıştırarak büyük bir korkuya düşebiliyorlar. Oysaki bebek bu sırada rahminize yerleşmeye uğraşıyordur. Meydana gelen hareketliliğin ardından da ortaya hafif lekelenmeler ya da kanamalar çıkabilir. İmplantasyon (yerleşme) kanaması olarak adlandırdığımız bu hal oldukça sık oluyorsa o vakit doktora başvurulmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr