08.05.2022-10:07 (Son Güncelleme:08.05.2022-10:07)

İlk işe giriş tarihimi nasıl öğrenebilirim? SSK-SGK işe ilk giriş tarihi, sigorta başlangıç tarihi öğrenme ve sorgulama işlemleri

SGK'lı olarak çalışanlar ilk işe giriş tarihlerini öğrenmek için İlk işe giriş tarihimi nasıl öğrenebilirim? sorusuna yanıt arıyorlar. SGK'lı olarak sigorta başlangıç tarihini öğrenmek için nasıl bir sorgulama yapılır, konunun detaylarını haberimizin içinde sizler için derledik.

Türkiye'de çok sayıda vatandaşın en çok önem verdiği konulardan birisi de sigorta giriş tarihidir. İşveren tarafından bildirilen sigorta prim girişleri kanunlarca belirlenmiş olan sisteme göre yapılıyor. Sigortanın önemi her ne kadar süreç içinde devletin verdiği tüm imkanlardan yararlanmak olsa da bazı vatandaşlar için ilk işe giriş tarihi de büyük önem arz ediyor.

Bilindiği üzere sigorta başlangıç tarihi, çalışanların ne zaman emekli olacağını belirleyen bir unsurdur. Emeklilik hesaplaması yaparken, ilk olarak sigorta başlangıç tarihi sorulmasından dolayı çok sayıda vatandaş, ilk işe giriş tarihini öğrenebilmek için SSK-SGK işe ilk giriş tarihi, sigorta başlangıç tarihi öğrenme ve sorgulama işlemlerini takip ediyor.


İlk işe giriş tarihimi nasıl öğrenebilirim?

Emekli sandığı, Bağ-Kur, SSK kurumlarının geçtiğimiz yıllarda tek açtı altına toplanmasıyla ortaya çıkan SGK'ya pek çok hizmette taşındı. SGK'dan tüm işlemlerine kolaylıkla ulaşabilen vatandaşlar, ilk işe giriş tarihlerini de rahatlıkla sorgulayabiliyorlar.

İlk işe giriş tarihini öğrenmek ve aynı zamanda hizmet dökümü çıkarmak için e-Devlet kapısına giriş yapmanız yeterlidir. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra sayfa içinde yer alan 4a/4B/4c hizmet dökümlerine ulaşabilirsiniz. Buradan hem primlerinizin yatırılıp yatırılmadığını hem de prim borcunuzun olup olmadığını da sorgulayabilirsiniz. Hizmet içinde aynı zamanda sigorta primleriniz kaç TL'den yatırıldığı da görülüyor.

e-Devlet kapısından sigorta başlangıç tarihini sorgulayabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz;

- e-Devlet sistemini açın,

- Ekrana T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın,

- e-Devlet arama bölümüme 'SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi' yazın ve onay tuşuna basın,

- Çıkan sayfadaki 'Barkodlu Belge Oluştur' sekmesini tıklayın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr