26.10.2024-11:47 (Son Güncelleme:26.10.2024-11:47)

Ilgaz Dağı'nda Kış ve Sonbahar Aynı Anda Yaşanıyor

Ilgaz Dağı'nda sonbahar ve kış mevsimi bir arada. Ziyaretçiler için eşsiz manzaralar sunuyor.

Ilgaz Dağı'nda Mevsimlerin Dansı

Batı Karadeniz'in gözde noktası Ilgaz, yükseklikleriyle kış ve sonbaharı aynı anda sunarak görsel bir şölen oluşturuyor.

Sonbaharın Renk Cümbüşü

2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile Türkiye'nin en yüksek dağlarından biri olan Ilgaz, sonbahar mevsiminde sarı, kahverengi, yeşil ve kırmızının birçok tonu ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu doğal güzellikler, kışın beyaz örtüsüyle birleşerek büyüleyici bir manzara sunuyor.

Yerel Halkın Görüşleri

Orman işçisi Sefa Topal, bölgedeki güzellikleri şöyle ifade ediyor: "Ilgaz'ın Hacet zirvesinde kar var. Hemen altındaki Çatören mevkisinde sonbaharın zengin renkleri devam ediyor. Doğanın beyazı, yeşili, sarısı bir arada."

Ilgaz'ın kendileri için önemini vurgulayan Topal, "Burada yaşamak gerçekten eşsiz. Yeşillenme, akarsuların sesi ve tüm renkler bir arada. Herkesin burayı görmesi gerekiyor." diyor.

İkinci Bir Görüş

Ilgaz'ın eteklerinde yaşayan Arif Yazıcı ise, "Bostan köyünde yaşamaktayım. Renklerin cümbüşü sonbaharda burada tüm güzellikleriyle ortaya çıkıyor. Burada aynı anda üç mevsimi yaşamak mümkün. Ilgaz'ın zirvesinde kar var, burada ise sonbahar coşkusu yaşanıyor." diyerek bölgenin benzersizliğini anlatıyor.

"Anadolu'nun sen yüce bir dağısın" dizeleriyle şarkılara konu olan Ilgaz, sonbahar ve kışı aynı anda yaşıyor. Sonbaharda sarı, kahverengi, yeşil ve kırmızının tonlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Ilgaz, yüksek kesimlerindeki beyaz örtüyle iki mevsimi bir arada yaşatıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr