21.10.2024-12:43 (Son Güncelleme:21.10.2024-12:43)

İLBANK 5 Yılda 675 Çevre Projesini Hayata Geçirdi

İLBANK, çevre projeleriyle su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını hedefleyerek 675 projeye destek sağladı.

İLBANK'ın Çevre Projeleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bir parçası olarak faaliyet gösteren İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK), son beş yıl içinde 675 çevre projesini gerçekleştirdi.

Temiz Su ve Atık Yönetimi

İLBANK tarafından yapılan açıklamaya göre, bu projelerin temel hedefleri arasında temiz su temini ve atık suların çevre dostu bir şekilde arıtılması bulunuyor. Türkiye genelinde toplamda 271 içme suyu şebeke ve arıtma tesisi, 161 atık su arıtma tesisi ve 199 kanalizasyon ile yağmur suyu hattı inşa edildi.

Modern Atık Yönetim Tesisleri

İLBANK, ayrıca Türkiye'nin çeşitli yerlerinde modern teknolojiyle donatılmış 44 katı atık tesisi kurarak atıkları ürün ve enerjiye dönüştürmektedir. Bu tesisler, günlük 7 bin 300 ton kapasiteye sahiptir.

İçme Suyu Arıtma Tesisleri

Vatandaşların temiz ve güvenilir suya erişimini sağlamak amacıyla kurulan içme suyu arıtma tesislerinde, tam olarak 125 milyon 276 bin 652 metreküp su tekrar kullanılabilir hale getirildi.

Atık Su Arıtma Tesisleri

İLBANK'ın inşa ettiği 161 modern teknolojiye sahip atık su arıtma tesislerinde hem evsel hem de endüstriyel atık sular arıtılmakta, bu tesislerde son beş yılda 1 milyar 232 milyon 860 bin 720 metreküp su etkili bir şekilde arıtıldı.

Altyapı İyileştirmeleri

İLBANK, şehirlerin altyapı sorunlarına çözüm üretmek adına modern altyapı sistemleri geliştirerek sel ve su baskınlarını en aza indirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, 199 yağmur suyu ve kanalizasyon hattı inşa edildi.

Uzun Vadeli Çözümler

Kuraklık krizine karşı yenilikçi çözümler geliştiren İLBANK, iklim değişikliği ile artan su taleplerine yanıt vermek üzere mevcut su kaynaklarını koruma ve su tasarrufuna yönelik çalışmalar yürütmektedir.

İleri Biyolojik Arıtma Yöntemi ile atık su içerisinde bulunan katı maddeler ve mikroorganizmalar, yüksek verimle ayrıştırılmaz ve temiz su elde edilerek su kaynaklarındaki baskı azaltılmaktadır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr