15.03.2022-14:08 (Son Güncelleme:15.03.2022-18:30)

İhtiyaç sahiplerine müjde! Evde bakım destek ödemeleri yarın hesaplara yatmaya başlayacak

Devlet tarafından desteklenen ihtiyaç sahipleri, aylıklarını her ayın 15 ile 30’u arasında almaya devam ediyor. Yeni yıl ile birlikte destek ödemelerine de zam yapılmış, zamlı ödemeler Şubat ayında hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. Ödemeler bu ay da zamlı şekilde hesaplara yatmaya başlayacak. İşte, birçok ihtiyaç sahibinin yararlandığı evde bakım desteği…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen destek ödemeleri, her ayın 15 ile 30’u arasında hesaplara yatırılıyor. Yeni yılla birlikte ödemelere zamlanmış, ödemelerde Şubat ayında verilmeye başlamıştı. İşte çok sayıda hanenin yararlandığı destek ödemesinin detayları…

Bakım parası sorgulama

Devlet destekli ödemelerinizin belirlenen ay ve günlerde hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz. TC kimlik numarası ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazıp sorgulama yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden sorgulamanın yanında bu işlem SMS yöntemiyle de gerçekleştirilebiliyor. Destek ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan vatandaşlar mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak sorgulama yapabiliyor.

Evde bakım desteğinden yararlanma şartları

Devlet desteği ödemelerinden yararlanmak için en az yüzde 50 engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri heyeti tarafından bakım muhtaç olduğunun tespit edilmesi şartı bulunuyor. >Heyet tarafından tespitinin yapıldığı raporda mutlaka ‘ağır engelli’ yazısının yer alması gerekiyor. Engelli oranı yüzde 50’den düşük olanlar ise evde bakım ücretinden yararlanmıyor.

Destek ödemeleri 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devletten evde bakım desteği alan 535 bin engelli vatandaşın olduğunu belirterek, yeni yılın ilk döneminde evde bakım ücretleri bin 798 TL’den 2 bin 354 TL’ye yükseltildiği duyurmuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr