03.05.2019-12:33 (Son Güncelleme:03.05.2019-12:19)

İftarda Çayı Çok, Sahurda Az Tüketin!

Ramazan'da iftardan sonra içilen çayın miktarı ile sahurda içilenin miktarı farklı mı olmalı? Sahurda çayı neden fazla tüketmemek gerekir? Sıvı alımı için hangi öğünleri tercih etmek gerekir? İşte iftar ve sahur için öneriler.

İftarda yemeğe birden yüklenmemek gerektiğinin altını çicen uzmanlar, sahurda ise karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulmasının sağlık açısından doğru olan olduğunu belirtiyor.

HEMEN SİGARA İÇMEK ANİ ÖLÜMLERE SEBEP OLUR

Diyabet ve böbrek hastalarının, hamilelerin ve süt veren annelerin oruç tutmasını önermeyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Bingür Sönmez, "Bir başka problemimiz sigara içenler, özellikle iştahla 4-5 sigarayı arka arkaya içenler, sahurda günlük stoklarını almaya çalışıyorlar. Bunlarda ani ölümler her zaman görülebilir" diye konuştu.

ÇAY İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR SU KAYBETTİRİR

İftarda mideye birden yüklenmemek gerektiğini belirten Sönmez, "Tecrübeli, inanışlı insanlar iftarda hemen bir çorba içerler, gider namaz kılarlar tekrar gelip, devam ederler. Bu en doğru iftar şeklidir. Sahurda asla karbonhidratlı şeyler yememeliler. İftarda çok çay içsinler ama sahurda çok çay içmesinler çünkü çay idrar söktürücüdür, su kaybettirir. Sahurda bir veya iki yumurta yesinler, günlük tok tutması adına çok gerekli bir yiyecektir. Ne kadar su tüketilmesiyle ilgili rakam söylemek doğru değil. Yeterli su için idrar renginin açık olması gerekiyor"şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr