İftar Sofralarınızı Süsleyecek Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Yapımı son derece kolay olan sütlü irmik tatlısı Ramazan ayı boyunca iftar sofralarındaki yerini koruyacak. Süt ile irmiğin birleşimi sonucunda ortaya çıkan bu enfes tatlı damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki, sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar…
İftardan sonra hafif bir tatlı arıyorsanız sütlü irmik tatlısı aradığınız tatlı olabilir! Sizin için sütlü irmik tatlısının malzeme listesini ve yapılışını derledik. İşte detaylar...
MALZEMELER
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 8 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
Sütü bir tencerenin içerisine alıp içerisine 8 yemek kaşığı irmiği ilâve edin. Buradaki en önemli püf nokta; her bir yemek kaşığı irmiği silme olacak şekilde ilâve etmektir. Daha sonra üzerine şekeri de ilâve edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine 50 gram tereyağını ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp yağın erimesini sağlayın. Tereyağ eridikten sonra tatlınızı bir borcamın içerisine alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine fındık, ceviz veya Hindistancevizi tozu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…