Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan güllaç tatlısı birçok kişi tarafından internet üzerinde aratılmaya başlandı. Yapılışı son derece kolay olan güllaç tarifini sizin için derledik. Peki, güllaç için gerekli olan malzemeler nelerdir? İşte güllaç için gerekli olan malzemeler listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 10 yaprak güllaç
Şerbeti için:
- 7 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu ya da 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için:
- Vişne
- Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
Güllaç yapmaya başladığınızda ilk olarak şerbetini hazırlayın. Şerbeti için derin bir tencereye sütü koyup üzerine şekeri ekleyin ve ocağa alın. Orta ateşte sütle şekeri karıştırın, süt hafif eli yakacak kıvama gelince ocaktan alıp, içerisine isteğe göre 1 tatlı kaşığı vanilya veya 1 yemek kaşığı gül suyu ekleyip, karıştırın. Diğer taraftan 10 adet güllaç yaprağını ortadan ikiye ayırın. Ortadan ikiye ayırdığınız güllaç yapraklarından birini alın. Parlak kısmı yukarı ve düz kısımları kenara gelecek şekilde dikdörtgen bir borcama yerleştirin. Güllaç yaprağının üzerine 1 buçuk kepçe sütlü şerbetinden gezdirip, güllaç yaprağının yumuşamasını sağlayın. İkinci yaprağı da bunun üzerine koyun. Aynı işlemi tüm güllaç yaprakları bitene dek tekrarlayın. Kalan sütü de güllacın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye endişe etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekecektir.)Hazırladığınız güllacın üzerini kapatıp, en az 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Ardından güllacınızı dilimleyip, üzerine fındık, fıstık, nar taneleri veya ceviz serpiştirerek, servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…