MALZEMELER
İç Malzeme:
- 1 kg az yağlı dana kıyma
- 2 adet orta boy ince doğranmış soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
- Tuz
- Karabiber
Dış Malzeme:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2.5 su bardağı soğuk su
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
- 2 dal nane
- Tuz
- Karabiber
Not: Kızartmak için ayçiçeği yağı kullanın.
YAPILIŞI
İç malzeme için hazırladığınız zeytinyağını bir tavaya koyun ve ince doğradığınız soğanı ekleyin, rengi pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin ve kendi suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyin, fıstıkların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dışını yapmak için bulguru bir kaba koyun üzerine su ekleyin. Bulguru suda 30 dakika dinlendirin. Bulgur suyunu çektiğinde kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ilave edip bütün malzeme birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Nane yapraklarını da ekleyin ve mutfak robotuna koyup bir hamur formuna gelene kadar çekin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzda oval biçimde yuvarlayın. Ortasın parmağınızla açın ve iç harcınızdan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş bir kaba dizin. İşlem bitince üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye köfteleri kaplayacak kadar ayçiçeği yağı koyup kızdırın. Kibbeleri yağda kızartın. Üzerindeki yağını almak için kağıt havlu üzerine koyun. 1-2 dakika dinlendirin ve kibbeleriniz servise hazır.