10.09.2024-14:10 (Son Güncelleme:10.09.2024-14:10)

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Operasyon Bilgilendirmesi: "Çember-22" Operasyonlarında 3.126 Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen "Çember-22" operasyonları kapsamında çeşitli suçlardan aranan 3.126 kişinin yakalandığını duyurdu.

>Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 5 gün içinde 81 ilde mahkemelerce yakalama kararı bulunan kişilere yönelik operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.


Detaylı Yakalama Bilgileri

Operasyonlarda yakalanan suçluların dağılımı şu şekilde açıklandı:

  • Hırsızlık: 497 kişi
  • Dolandırıcılık: 199 kişi
  • Yağma: 87 kişi
  • Adam Öldürme: 65 kişi
  • Cinsel Suçlar: 92 kişi
  • Narkotik Suçlar: 561 kişi
  • Kaçakçılık ve Organize Suçlar: 281 kişi
  • Diğer Suçlar: 1.344 kişi

Yerlikaya, operasyonların yol kontrolleri, ev ve iş yeri baskınları gibi çeşitli yöntemlerle gerçekleştirildiğini ve yakalanan tüm suçluların adalete teslim edildiğini vurguladı.

"Sokaklarda Suçlulara Yer Yok"

Bakan Yerlikaya, aranan suçluların sokaklarda özgürce dolaşmalarına izin vermeyeceklerini belirterek, şunları paylaştı:

">Aranan Suçlulara Yönelik Çember Operasyonları Devam Ediyor

ilde son gündür “Mahkemelerimizce Yakalama Kararı Verilen ve Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-22” operasyonlarında . şahıs yakalandı Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı: 0-5 yıldır aranmakta olan . şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan şahıs “ÇEMBER-22” operasyonlarıyla yakalandı Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı: Hırsızlıktan şahıs, Dolandırıcılıktan şahıs, Yağmadan şahıs, Adam Öldürmeden şahıs, Cinsel Suçlardan şahıs, Narkotik suçlarından şahıs, KOM (Kaçakçılık, Organize) şahıs olmak üzere, diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam . şahıs adalete teslim edildi. İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi. Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle"




cerenpeksen@haber365.com