14.10.2024-11:20 (Son Güncelleme:14.10.2024-11:21)

Hüseyin Babat'ın Şampiyonluk Hedefi: Dünya Boks Şampiyonu Olmak

Hüseyin Babat, doğum günü hediyesi ile başladığı boks serüveninde dünya şampiyonluğu hedefine odaklandı.

Doğum Günü Hediyesiyle Başlayan Şampiyonluk Yolculuğu

Milli sporcu Hüseyin Babat, 6 yaşında babası sayesinde tanıştığı boks sporu ile dünya şampiyonu olma hayaline doğru ilerliyor. 2013 yılında doğum günü hediyesi olarak boks salonuna götürülen Hüseyin, bu olaydan sonra kariyerine yön vermeye başladı.

Uluslararası Başarılar ve Hedefler

Şu an 17 yaşında olan ve kariyerinde 7 Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Hüseyin, Avrupa ikinciliği de bulunuyor. 20 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Karadağ'da düzenlenecek olan Genç Erkekler Dünya Boks Şampiyonası için hazırlıklarını Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor. "Dünya Şampiyonası'nda İstiklal Marşı'mızı okutup altın madalyayı getirmek istiyorum," diyor.

Takım Çalışması ve Hedefler

Yoğun bir hazırlık sürecinde olduklarını belirten Babat, "Tüm takım altın madalyaya odaklı çalışıyor. Türkiye'yi yurt dışında temsil edeceğiz. Madalyayı alıp ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz," şeklinde hedeflerini belirtiyor.

Geçmişe Dönüş

Boks kariyerine nasıl başladığını aktaran Hüseyin, "Babamın doğum günü hediyesiyle boksa başladım. Daha sonra şampiyonluklar kazanmaya başladım," diyerek bu süreçteki motivasyonunu ortaya koyuyor.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Hayali

Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olan Hüseyin, boks kariyerini sürdürmenin yanı sıra beden eğitimi öğretmeni olmayı da hedefliyor.

Boksa doğum gününde babasının spor salonuna götürmesiyle başlayan, kariyerinde 7 Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa ikinciliği bulunan 17 yaşındaki Hüseyin Babat'ın hedefinde dünya şampiyonluğu var. Hüseyin Babat, Karadağ'da yapılacak Genç Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'na milli takım ile birlikte Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlanıyor. Babat, AA muhabirine açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr