10.01.2020-14:00 (Son Güncelleme:10.01.2020-13:58)

Hürrem Sultan Pilavı Tarifi

Türk mutfağının en sevileni pilavı pek çok tarif ile tüketiriz. Peki, daha önce hiç Hürrem Sultan pilavını denediniz mi?

Hürrem Sultan pilavı ile Osmanlı mutfağının en sevilen tatlarından birini denediniz mi? Oldukça lezzetli ve görseli zengin bir pilava hazır mısınız?

MALZEMELER

-2 yemek kaşığı tereyağ

- 1 tatlı kaşığı kaymak

- 2 su bardağı pirinç

- 1 adet kuru soğan

- 1 bardak haşlanmış bezelye

- 100 gram çiğ badem

- 100 gram fıstık

- 250 gram julyen doğramış tavuk göğsü

- 1 çay kaşığı zerdeçal

- 1 çay kaşığı yeni bahar

- 1 çay kaşığı karabiber

- Yarım çay kaşığı kakule

- Yarım çay kaşığı muskat

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 4-5 damla limon suyu

- 1 çorba kaşığı tuz

Pilav için:

- 3 bardak su

NASIL YAPILIR?

Pilav tenceresine tereyağını katıp eritin ve içerisine kaymağı katıp erimesini sağlayın. Üstüne tavukları katın. Tavuklar suyunu salıp çekince kuru soğanı katıp soteleyin. Üstüne yıkanan pirinçleri, tuzu, şekeri ve limon suyunu katıp azıcık daha kavurun. Üstüne bezelyeler katıp suyu ekleyin. Baharatları da katıp güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Farklı bir tavada tereyağını eritip bademleri kavurup bir tabağa koyun. Aynı tavada fıstıkları kavurun ve tabağa kaldırın. Pilav piştikten sonra üstüne badem ve fıstıkları katıp güzelce karıştırın ve 10 dakika dinlendirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr