Hurmanın sağlık üzerindeki faydalarını birçoğumuz biliyoruz. Tam bir doğal lif kaynağı olan hurmayla kek yapmayı denediniz mi hiç? Sizin için tadı damağınızda kalacak, yapımı kolay hem de oldukça sağlıklı hurmalı kek tarifi hazırladık. İşte detaylar… >Hurmanın sağlıklı şeker ve lif kaynağı olduğunu biliyoruz. Özellikle Ramazan ayında çok sevilen hurmayı yılın her ayında tüketebilirsiniz.
Hurmalı kek tarifi
Hurmalı kek için gerekli olan malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 taze hurma
Üzeri için:
- 1 taze hurma
- 1 çay bardağı iri kırılmış fındık içi
Bir çırpma kasesinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Üstüne sütü ve yağı katıp çırpmaya sürdürün. Taze hurmayı farklı bir kapta çatalla ezip püre durumuna getirin. Bir kaba unu, tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı ve öteki baharatları beraber eleyerek harmanlayın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve hurma püresini katarak, mikser ile 4-5 dakika çırpın. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış baton bir kek kasesine dökün. Hurmanın kabuğunu soyup keserek kek hamurunun üzerine koyun. İri kırılmış fındık içlerini de dökün ve evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından kaldırın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.