10.10.2024-14:11 (Son Güncelleme:10.10.2024-14:11)

Hulusi Akar ve Fransa Senatosu Heyeti Görüşmesi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Fransa Senatosu ile önemli konuları ele aldı.

Hulusi Akar, Fransa Senatosu Heyeti ile Görüştü

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetiyle bir araya geldi. Akar, görüşme sırasında Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da ateşkesin sağlanmasının önemine değindi.

Ateşkes Vurgusu

Akar, "Gazze'de, Batı Şeria'da ve Lübnan'da ateşkesin sağlanması, hem kendi geleceğimiz hem de oradaki masum insanlar bakımından büyük öneme haizdir." şeklinde konuştu. Ayrıca, Fransa'nın İsrail'e yönelik aldığı önlemlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Gazze'deki siyasi çözüme yönelik çağrılarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Uluslararası İşbirliği ve Mücadele

Türkiye'nin birçok terör örgütü ile mücadele ettiğini vurgulayan Akar, bu bağlamda uluslararası hukuka uygun hareket ettiklerini ve sınır güvenliğini sağlamakta kararlı olduklarını söyledi. "Ülkemize karşı kullanılan PKK, YPG, PYD, ve DEAŞ gibi örgütlere karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

Fransa'nın Rolü

Görüşmede Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu üyesi Christian Cambon, iki ülke arasındaki tarihsel işbirliğine dikkat çekerek, Türkiye'nin bölgedeki rolünün önemini vurguladı. Cambon, "Türkiye'nin DEAŞ'a karşı sergilediği çabaları unutmayız ve birlikte hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar (sol 3), Meclis'te, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr