Türkiye’de nüfusun yüzde 30’i kırsal yerlerde yaşıyor. Kırsal bölgelerden kente göçü engellemek ve kentten tekrardan köylere dönüşü sağlayabilmek için adına devlet, Avrupa Birliği (AB) ile köysel kalkınmayı destekleyen programlar yürütmekte. Tarım ve Köysel Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) takip ettiği Türkiye’nin eş finansmanı ile oluşturulan AB Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) fonundan çiftçiye hibe vermekte.
Yeni iş kurmak kişiler, işini büyütmek isteyen tarım işçileri, karşılıksız desteği alabilmek için elini çabuk tutmalı..
4 NİSAN SON GÜN
Tarım ve Köysel Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), ‘Köysel Kalkınma Programı’ çerçevesinde, 2011’den bu yana köysel alanlardaki yatırımlara hibe yoluyla destek vermekte. Bu sene 252 milyon euro hibe (karşılıksız kredi) dağıtacak. Başvuru 13 Şubat’ta başlamış bulunmakta. Tarım ve hayvancılıkta iş yapmak isteyen girişimciler, 5 Nisan’a kadar başvuru yapabilecektir.
353 MİLYON EURO
2018’de süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimine yönelik projelerin yatırımına 164 milyon 706 bin euro destek bütçesi ayrılmakta. Bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkı ile yenilenebilir enerji yatırımı projelerine ise 87 milyon 239 bin euro hibe sağlanacaktır.
NELERE HİBE KREDİ VAR?
Bu yıl arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar yetiştiriciliği, yumurta üretimi, seracılık gibi düşük maliyetli küçük projelerin ön plana çıkarılması için çalışmalar artırılmakta.
Posta'nın haberine göre, fide-fidan, manda sütü, manda eti ve kaz yetiştiriciliği de desteklenecektir.
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.