10.10.2024-18:14 (Son Güncelleme:10.10.2024-18:14)

Hollanda'da Memurlar Gazze İçin Protesto Düzenledi

Gazze'deki durumu eleştiren Hollanda memurları, hükümetin İsrail politikalarına karşı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Hollanda'da Gazze Soykırımı Protestosu

Hollanda'da memurlar, Gazze'de yaşanan soykırımı ve hükümetin İsrail destek politikalarını protesto etmek amacıyla 1 yıldır düzenledikleri eylemlerini sürdürüyor. Bugün, Dışişleri Bakanlığı binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Protestonun Ayrıntıları

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana her perşembe öğle molasında bir araya gelen memurlar, Gazze'deki ateşkes çağrısını yineledikleri dövizlerle desteklediler. Taşıdıkları pankartlarda "Memurlar ateşkes istiyor", "Özgür Filistin" ve "Soykırıma karşıyız" gibi ifadeler yer aldı.

Çeşitli bakanlıklarda görev yapan memurların eylemine eski büyükelçiler, sağlık çalışanları ve avukatlar da katıldı.

Memurların Talepleri

Eyleme katılan ve soyadını vermek istemeyen bir memur, Mrythe, "Ne yazık ki birçok memur arkadaşım ile birlikte kendi hükümetimize karşı mücadele veriyoruz, çünkü Hollanda hükümetinin Anayasa'ya uygun davranmasını istiyoruz" dedi. Mrythe, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararının dikkatle uygulanması gerektiğini vurguladı.

Hollanda'nın uluslararası insan haklarına aykırı davranışlarının ülkenin itibarını olumsuz etkilediğini ifade eden Mrythe, "Hollanda uluslararası hukuk ihlallerini desteklerken, bizler bu konuda vaaz vermekte inandırıcı olamayız" şeklinde konuştu.

Protestolar Sürecek Mi?

Mrythe, protestoların bir yıldır sürmesine rağmen hükümetin Filistin politikasında ciddi bir değişim olmadığını belirtti. "Umarım bu, karar alma süreçlerini etkiler. Hollanda'nın uluslararası hukuka saygı duyması beklenmeli" dedi.

Yeni Dava Açıldığı Duyuruldu

Protestoya katılan Wout Albers isimli avukat, 10 sivil toplum kuruluşu adına Hollanda hükümetine karşı dava açtıklarını duyurdu. Albers, "Amaç, Hollanda'nın İsrail ile olan askeri ilişkilerini kesmesi ve uluslararası hukukun uygulanmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

Albers ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'nın Filistin’in işgalinin yasa dışı olduğuna dair görüşünün uygulanmasını talep ettiklerini, tüm ülkelerin işbirliği yapmasını gerektiğini belirtti.

Gazze'deki soykırımı ve Hollanda hükümetinin İsrail'e destek politikasını 1 yıldır protesto eden Hollandalı memurlar, bugün de Dışişleri Bakanlığı binası önünde oturma eylemi yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr