08.10.2024-00:20 (Son Güncelleme:08.10.2024-00:20)

Hollanda'da Gazze Soykırımına Karşı Protestolar

Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde Gazze'deki soykırımı protesto etmek amacıyla oturma eylemleri gerçekleştirildi.

Gazze'deki Soykırıma Tepki

Hollanda'nın tren istasyonlarında, İsrail'in saldırıları ve Gazze'de bir yıldır süren soykırımı protesto etmek için oturma eylemleri düzenlendi. Protestolar, Filistin'e destek vermek amacıyla yapıldı.

Amsterdam'da Sloganlar Yükseldi

Başkent Amsterdam'daki merkezi tren istasyonunda saat 18.30'da toplanan göstericiler, "Özgür Filistin", "Soykırımcı İsrail" ve "Nehirden denize özgür Filistin" şeklindeki sloganlar attı. Filistin ve Lübnan bayraklarını sallayan katılımcılar, Hollanda hükümeti'ni, İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle protesto etti.

Gösterciler, "Soykırımın 1. yılı, İsrail'e yaptırım", "Vergilerimiz soykırımı fonluyor" ve "Gazze'de her gün 7 Ekim" yazılı dövizler taşıdı. Filistin'deki soykırımın bir yıl geçmesine rağmen devam ettiği ve durmadığı ifade edildi. Daha sonra grup, Dam Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Güvenlik Önlemleri ve Soruşturma Talepleri

Gösteri sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Katılımcılar, Dam Meydanı'nda bir saat slogan attıktan sonra gösteri sona erdi.

Göstericilerden Philip Block, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin'de ve Gazze'de bir soykırım var ve hükümetimiz bu durumu destekliyor. Soykırım artık sona ermelidir." dedi.

Diğer bir katılımcı Roos Ykema, "Gazze’deki soykırımın bir yıl sürmesi korkunç. Biz bu soykırımın durmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülke Genelinde Protestolar

Amsterdam ile eş zamanlı olarak Rotterdam, Groningen, Alkmaar, Den Bosch, Enschede, Leiden, Zwolle, Eindhoven, Nijmegen, Lahey, Utrecht ve Breda gibi şehirlerde de oturma eylemleri düzenlendi.

Hollanda'daki tren istasyonlarında, İsrail'in saldırıları ve Gazze'de bir yıldır süren soykırımı protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla oturma eylemleri düzenlendi. Başkent Amsterdam'daki merkezi tren istasyonunda yerel saatle 18.30'da toplanan göstericiler, "Özgür Filistin", "Soykırımcı İsrail", ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları attı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr