02.08.2024-11:10 (Son Güncelleme:02.08.2024-11:10)

Hizbullah’tan İsrail’e karşı saldırı: Roketler üst üste ateşlendi

Hizbullah, İsrail’e roketle saldırı düzenledi. Ayrıca Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde konuşlanan İsrail unsurlarını hedef aldı.

Hizbullah, Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri’nden İsrail’e karşı saldırı geldi. Kassam Tugayları, Gazze'nin Tel el-Hava Mahallesi'nde bir grup İsrail askerini hedef alarak "anti-personel füzesi" ile saldırı düzenlediklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, saldırıda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, Kudüs Seriyyeleri tarafından yapılan açıklamada Refah kentinde Kassam Tugayları ile gerçekleştirilen ortak saldırıda şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

İsrail ordusu ve araçları hedef alındı

AA’da yer alan habere göre; Açıklamada, Tel el-Hava Mahallesi'nin güneyindeki Siyonist askerler ve araçlarının çok sayıda Ebabil mermisi ve ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandığı ifade edildi. İsrail ordusundan henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Hayatını kaybeden Filistinli sayısı 40 bine dayandı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314'ü çocuk ve 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 480 Filistinli hayatını kaybetti, 91 bin 128 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 331'i karadan olmak üzere toplam 684 askerinin öldüğünü duyurdu.


Lübnan'dan açıklama yapıldı

Lübnan'dan yapılan roket saldırısı sonrası İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde sirenler çaldı. Sosyal medyada Celile'nin batısındaki bölgede İsrail hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğine dair görüntüler paylaşıldı. Patlama seslerinin duyulduğu ancak resmi makamlarca can kaybı veya maddi hasar hakkında bilgi verilmedi.

Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırısında 4 Suriye uyruklu sivilin hayatını kaybettiğini, 5 Lübnanlı sivilin ise yaralandığını açıkladı.

muratcankilic@haber365.com.tr