20.09.2024-15:22 (Son Güncelleme:20.09.2024-15:36)

Hizbullah İntikam Dedi İsrail'e Saldırdı: 150 Roket Fırlatıldı!

İsrail'in Hizbullah'a gerçekleştirdiği siber saldırının ardından Hizbullah'tan cevap geldi. İsrail sınır bölgesi, 150 adet roketle vuruldu.

İsrail'in geçtiğimiz günlerde Lübnan'da bulunan Hizbullah güçlerinin çağrı cihazlarını ve telsizlerini patlatmasının ardından iki tarafta da gerilim yükseldi.

İsrail'in saldırıları sonrası intikam yemini eden ve misilleme gelecek açıklamasında bulunan Hizbullah, bugün İsrail'e saldırdı.

Hizbullah'tan Misilleme

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 60 roket atıldığı belirtildi. Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri yükselirken, roketlerden bazılarının imha edildiği aktarıldı. Daha sonra 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü ifade edildi. Son olarak İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedildi. Hizbullah'ın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.


İsrail' Dün Lübnan'a Saldırdı

Dün İsrail'de Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylanmasının ardından savaş uçakları Lübnan'a doğru havalanmış, Hizbullah'a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail'e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampasının, bazı binaların ve bir silah deposunun vurulduğu açıklanmıştı.


Nasrallah: ''İsrail Kırmızı Çizgileri Aştı''

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in düzenlediği siber saldırıların ardından ilk açıklamayı yaptı. Nasrallah, bombalı saldırıların ''Ağır darbe'' olduğunu, İsrail'in kırmızı çizgileri aştığını ve cihaz saldırılarının ''savaş'' ilanı olduğunu söyledi. Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail'in Lübnan'a hava saldırısı düzenlemesi dikkat çekti.

>Ne Olmuştu?

>İsrail tarafından Lübnan'da bulunan Hizbullah güçlerine düzenlenen siber saldırılarda çağrı cihazları ve telsizlerin patlaması sonucu ikisi çocuk 37 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin 700 kişi ise yaralandı.

damlaeroglu@haber365.com.tr