24.10.2024-23:35 (Son Güncelleme:24.10.2024-23:35)

Hırvatistan'da Kadın Sanatçıların Eserleri Sergilendi

Hırvatistan'da Türk ve Hırvat kadın sanatçıların eserleri bir sergiyle sanatseverlerle buluştu. Gelir down sendromlu çocuklara bağışlanacak.

Hırvatistan'da Önemli Bir Sergi Açıldı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi", cumhuriyetin 101. yılına özel olarak düzenlendi.

Açılış Töreni

YEE'nin Zagreb'deki merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş, YEE Zagreb Müdürü Fuat Korkmaz ve birçok davetli katıldı.

Sanatın Ortak Noktaları

Fuat Korkmaz, sergideki eserlerin Türk ve Hırvat kadın sanatçıların birçok farklı bakış açısını, duygularını ve hikayelerini yansıttığını belirtti. Toplamda 50'den fazla eserden oluşan sergi, iki ülke kültürü arasındaki ortak noktaları gözler önüne seriyor.

Bazı Gelirler Yardıma Ayrılacak

Sergide yer alan sanatçılardan Selnur Yelen, eser satışından elde edilecek gelirin bir kısmının down sendromlu çocuklara bağışlanacağını duyurdu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr