23.09.2024-12:17 (Son Güncelleme:23.09.2024-12:17)

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Gümüşel'in Yargılandığı Davada Büyük Gün: Karar Açıklandı!

İstanbul'da 6 yaşındaki küçük kızın evlendirildiği davada mahkeme kararını açıkladı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel 18 yıl 9 ay, Kadir İstekli 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Günlerce konuşulan ve Türkiye'nin gündemine oturan küçük gelin davasında karar bugün açıklanacak.

Kadir İstekli'ye 57 Yıl Hapis Cezası İstenmişti

Bir önceki duruşmada mütalaasını tekrar eden Cumhuriyet savcısı, 6 yaşındaki küçük kızla dini nikah kıyan sanık Kadir İstekli'nin, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı" suçlarından 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Babaya 47 Yıl Hapis Cezası İstenmişti

Küçük kızını evlendiren sanık Yusuf Ziya Gümüşel'e "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 47 yıl 3 ay hapis cezası istendi. Küçük kızın annesi firari sanık Fatıma Gümüşel hakkında, yakalanmadığı için dosyasının ayrılması talep edildi.


Karar Bugün Açıklanacak

Bir önceki duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatların mazeret bildirmesi üzerine kararın bir sonraki duruşmada verilmesine hükmederek duruşmayı ertelemişti. Bugün görülecek duruşmada, mahkeme ara kararını açıklayacak.

Karar Açıklandı!

6 yaşında evlendirme skandalına ilişkin davada karar çıktı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel 18 yıl 9 ay, Kadir İstekli 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Ne Olmuştu?

İstanbul'da reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmada, iddianame hazırlandı.

İddianamede, müştekinin 14 yaşındayken hastaneye gittiğinde polislerin haber vermesi üzerine soruşturma başlatıldığı, savcılığın kemik testi istemesi üzerine müşteki yerine başka bir kızın kemik testine girdiği ve soruşturmanın bunun üzerine kapandığı aktarılmıştı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede; sanık Kadir İstekli'nin ''nitelikli cinsel saldırı'' ve ''çocuğun nitelikli istismarı'' suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in de "çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Ocak 2023 tarihinde yapılan duruşmada, Kadir İstekli (47) ile Yusuf Ziya Gümüşel (59) hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

Mahkeme heyeti, 23 Ekim 2023'te açıkladığı kararında tutuklu sanık Kadir İstekli'ye "birden fazla kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e ise aynı suçtan 20 yıl hapis cezası vermişti.

damlaeroglu@haber365.com.tr