31.08.2020-14:29 (Son Güncelleme:31.08.2020-15:45)

Hindistan Eriği (Kebabe Bitkisi) Faydaları Nelerdir?

Hindistan eriği olarak da bilinen kebabiye bitkisi, sabit yağ ve uçucu yağlar içermektedir. Başta ses kısıklığı olmak üzere, ağız kokusu, ağız yaraları diş etinde görülen sorunlar gibi birçok sağlık sorununu tedavi ediyor. Peki, Hindistan eriğinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Hindistan ve Endonezya’da yetiştirilen Hindistan eriği özellikle ses kısıklığı için önemli bir bitkidir. Ancak faydaları bununla sınırlı kalmıyor. Karabibere benzeyen bu bitki ilaç olarak kullanılmasının yanı sıra baharat olarak da kullanılıyor. Siyasetçiler, şarkıcılar, öğretmenler tarafından sık kullanılan Hindistan eriğinin faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

HİNDİSTAN ERİĞİNİN FAYDALARI NELER?

  • İştah açar,
  • Karaciğeri temizler,
  • Böbrekteki kum ve taşın erimesini sağlar,
  • Prostatın büyümesini engeller,
  • Solunum yolu hastalıklarını tedavi eder,
  • Ağız kokusunu giderir,
  • Ses kısıklığına birebir,
  • Bel soğukluğunu tedavi eder,
  • İdrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilmesini sağlar,
  • Diş etlerinin ve dişlerin kuvvetlenmesini sağlar,
  • Ağızda oluşan yaraları iyileştirir,
  • Sindirimi kolaylaştırır,

HİNDİSTAN ERİĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Hindistan eriğini kurutup toz haline getirdikten sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Çiğnediğiniz zaman ses kısıklıklarını gidermenize yardımcı olur. Aynı zamanda çayını da tüketebilirsiniz. Hindistan eriğini ezip bal ile karıştırdıktan sonrada tüketebilirsiniz.

KEBABE ÇAYI NASIL YAPILIR?

5 gram kebabe bitkisini, 1 su bardağı suyun içerisine atıp 4 dakika boyunca kaynatın ve daha sonra 3-5 dakika demlenmesi için bekletin. Gün içerisinde en fazla 2 fincan tüketilmesi gerekir.

Fazlası tüketilmesi durumunda yan etkilerinin oluşabileceğini unutmamalısınız. Eğer fazla dozda kullanılırsa karaciğer başta olmak üzere birçok organın olumsuz etkilenmesine neden olur.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr