Heyet raporu nedir, ne işe yarar? Heyet raporu ücreti ne kadardır? Heyet raporu almak istiyorum, nasıl alabilirim? Heyet raporu fiyatları, süresi ve detaylı bilgiler
Heyet raporu askerlik muafiyetinden yeni işe girimlere kadar birçok alanda vatandaşlardan istenilen bir rapordur. Peki, heyet raporu nedir, neden alınır? Heyet raporu ücreti ne kadar, nereden alınıyor? İşte detaylar...
Heyet raporu, kişinin sağlıklı olduğunu belgeleyen birçok farklı poliklinikte görev yapan doktorların imzasından oluşan sağlık raporudur. Özellikle yeni işe başlayacak olan kişilerden talep edilen heyet raporuna dair detaylar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, heyet raporu nedir, neden alınır?
Heyet raporu ne oluyor?
Heyet raporu kişinin sağlıklı olduğunu kanıtlayan, birden fazla poliklinik doktorunun imzasını taşıyan sağlık raporudur. Askerlik muafiyeti, yeni işe giriş, evlat edinme, yurt dışı seyahati, memurlarda hamilelik izni gibi birçok durumda heyet raporuna başvurulmaktadır.
Heyet raporu ücretleri ne kadar?
Heyet raporunun ücreti hastanelere göre farklılık gösteriyor. Bu yüzden başvuru işlemleri öncesinde ücrete dair araştırma yapmakta fayda olacaktır. Devlet hastanelerinde heyet raporunun ücreti 100 - 150 TL aralığında değişirken aynı zamanda 30 - 40 TL aralığında da tahlil ücretleri alınmaktadır. Söz konusu ücretler özel hastanelerde daha fazla olmaktadır.
Heyet raporu nasıl alınıyor?
Heyet raporu almak isteyenlerin ilk olarak yaşadıkları yerdeki özel ya da devlet hastanesine başvurmaları gerekiyor. Başvurduğunuz hastanenin danışmasında size verilecek olan dilekçi doldurarak rapor alma gerekçenizi belirtmelisiniz. Dilekçeyi teslim ettiğinizde kaydınız yapılır ve sağlık kurulu bölümüne geçersiniz. Bu bölümde de size verilen dilekçeyi imzaladıktan sonra ücret ödemesini yaparak sırayla polikliniklere giderek doktorlar tarafından muayene edilirsiniz. Muayene esnasında sizden birtakım tahliller istenecek ve bunların sonuçlanması birkaç gün sürecektir. Tahlil sonuçlarınız çıktıktan sonra sonuçları sekretere vererek kurul tarafından imzalanması beklersiniz. Yani birkaç gün sürecek işlemin ardından raporunuz imzalanır ve size teslim edilir.
Heyet raporu almak için istenilen evraklar neler?
Hastanelere heyet raporu almak için başvurduğunuzda sizden üç tane vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanınızın kopyası ve rapor talebinize ilişkin dilekçe talebinde bulunacaklardır. Bu evrakları hazırladıktan sonra işlemlerinizi kolaylıkla başlatabilirsiniz.