Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan poğaça, her sabah tüketildiğinde vücutta istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Kokusuyla ve tadıyla büyüleyen poğaçanın, fazla tüketildiğinde nelere neden olduğunu sizler için araştırdık. İşte her sabah poğaça yiyenlerin dikkat etmesi gerekenler…
POĞAÇA SEVERLERİN BİLMESİ GEREKEN 7 TEHLİKE
Kahvaltılarınızı poğaça olmadan yapamıyor musunuz? Peki her gün yediğininiz poğaçaların vücudunuzda yağlanmaya ve beraberinde birçok rahatsızlığa neden olduğunu biliyor musunuz? Peki nedir bu rahatsızlıklar gelin beraber bakalım.
Kötü Kolesterolü Yükseltiyor
Poğaçanın içinde bulunan katı yağ, fazla tüketilmeye başlandığı zaman kandaki kötü kolesterolün artmasına neden oluyor.
Kilo Alımına Neden Oluyor
Mis gibi kokan, yumuşacık poğaçaların tadının bu kadar güzel olmasının sebeplerinden biri, şüphesi ki içinde bulunan ve birçoğumuzu cezbeden un, şeker ve tereyağı. Tabi bu malzemeler bir araya geldiğinden kiloya neden olmaması imkansız. Her sabah tükettiğiniz poğaçalar size fazla kilo olarak geri dönüyor unutmayın.
Sindirim Sistemini Yavaşlatıyor
Poğaça tüketmenin neden olduğu sorunlardan biride de sindirim sistemini yavaşlatması. Tüketilen katı malzeme hamurlaşmaya ve sindirimi yavaşlatmaya neden olur.
Midede Yanmaya Neden Olur
Ana malzemelerinden biri yağ olan poğaça, fazla tüketildiği zaman midede yanma meydana gelir. Bunun nedeni ise , özellikle kalitesiz yağ ile üretilen poğaçaların, safra kesesinde ve mide de yağ sıvısı salgılamasıdır. Bu durumda midede yanma hatta bulantıya neden olmaktadır.
Vücudun 2 Ayda 2.5 kg Yağ Bağlamasına Neden Oluyor
Düzenli tüketilen poğaçalar, katı yağ ve un barındırması zamanla vücutta yağlanmaya neden olur. Yapılan bir araştırmada, 2 ay boyunca düzenli tüketilen poğaçanın vücutta 2.5 kg yağlanmaya neden olduğu gözlemlenmiştir.