17.07.2020-11:37 (Son Güncelleme:17.07.2020-11:32)

Hem Tatlı Hem Ekşi: Anjelik Erikli Crumble Kek Tarifi

Çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olan lezzetlerden biri kektir. Yumuşacık yapısı, yediğinizde ağzınızdaki tadı fazlasıyla mest edicidir. Peki Her zaman severek yaptığınız kek tarifinizi bugün biraz farklılık katarak yapmaya ne dersiniz? İşte ağızda farklı tatlar yaratacak kek tarifi...

Daha önce yaptığınız hiçbir keke benzemeyecek olan bir kek tarifi ile karşınızdayız. Altında vanilya ve limon aromalı keki, arasında taze anjelik erik ve marmelatı, üzerinde esmer şekerli crumble ile harika bir lezzet...

MALZEMELER

KEK İÇİN

  • 200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
  • 125 gr tereyağı, oda ısısında
  • 1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker, 150 gr
  • 1 limon kabuğu, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 3 yumurta
  • 2 bardak un, 240 gr
  • 1 paket kabartma tozu, 10 gr
  • 4 yemek kaşığı maden suyu

MEYVE DOLGUSU İÇİN

  • 4 yemek kaşığı anjelik erik marmelatı
  • 5-6 adet anjelik erik, 500 gr

CRUMBLE İÇİN

  • 100 gr tereyağı, oda ısısında
  • 1/2 bardak esmer şeker, 100 gr
  • 1 bardak + 1 tatlı kaşığı un, 125 gr

YAPILIŞI

İlk olarak yumurta, tereyağı ve maden suyunu yarım saat önceden oda ısısına çıkartın. Ardından kalıbın dibine ve yanlarına 1 tatlı kaşığı tereyağını sürün ve kalıbın tabanına fırın kağıdı yerleştirin. Daha sonra erikleri yıkayıp kurulayarak iri dilimler halinde doğrayın.

KEK İÇİN

Derin bir kaba aldığınız tereyağı, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütünü mikserle krema haline gelene kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Yumurtaları birer birer eklerken bir yandan çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek yumurtalı karışıma eklerken bir yandan hamur toparlanana kadar 2 dakika daha çırpın. En son maden suyunu karışıma ilave ederek hamur homojen hale gelene kadar mikserle bir iki tur çevirip kalıba aktarın. Üzerini spatula ile düzeltin. Marmelatı kek hamurunun üzerine alıp çatal yardımı ile gelişi güzel karıştırın, üzerine dilimlenmiş erikleri hafifçe bastırarak yerleştirin.

CRUMBLE İÇİN

Tereyağı, esmer şeker ve unu parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayıp eriklerin üzerine serpiştirin. 10 dakika önceden ısıttığınız 170 derecede 10 dakika fanlı fırında 50-55 dakika pişirin. Keke kürdan batırdığınıza temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Ardından fırından çıkardığınız kekin 15 dakika kadar ılınmasını bekleyip kalıptan servis tabağına alın. Soğuduktan sonra dilimlere ayırarak dilerseniz yanında vanilyalı dondurma ile servis edin. Afiyet olsun...

Haber365
bilgi@haber365.com.tr